onsdag 22 april 2009

1. There Is A Light That Never Goes Out (The Queen Is Dead, 1986)

Dags att ro den här listan i hamn. Lika självklar vinnare Thunder Road var på min Topp 50-lista över Bruce Springsteens bästa låtar, lika självklar är There Is A Light That Never Goes Out. Min största The Smiths-kärlek. En låt att vårda och älska och luta sig mot i dåliga tider och i goda tider. Så oändligt vacker. Vemodig, sorgsen. Allt som finns att säga om den här låten är väl redan sagt av andra redan. Men små subtila nyanser kan lyftas fram. Textraderna "And in the darkened underpass I thought Oh God, my chance has come at last But then a strange fear gripped me And I just couldn't ask" och den syntetiskt framställda flöjtslinga som tonar fram i bakgrunden när Morrissey sjunger dessa rader, 1.46 in i låten. Melodin. Den akustiska gitarrslingan - Johnny Marrs allra vackraste. Det enda negativa som finns att säga om There Is A Light That Never Goes Out är att den är nästsista låten på skivan. Den borde självklart ligga sist. Den perfekta avslutningen. Och den blir även den perfekta avslutningen på den här bloggen. Med detta inlägg tackar jag för mig. Jag har inte tid och inte ork och framför allt ingen lust att blogga. Jag har ingenting att säga, och då är det lika bra att tiga. Jag kommer inte att sakna bloggandet en sekund, och eftersom jag inte har några läsare kommer ingen att sakna bloggen heller. Alla blir glada. Tack och hej för mig!


6 kommentarer:

Knivrobot sa...

Joakim! Sluta inte. Jag vill läsa om dina klädinköp. martin

This Charming Man sa...

Jag ska skriva om mina klädinköp på sepet i stället, precis som vanligt. Var inte orolig! Du får ett bonusinköp här: köpte en blåvitrandig livrem från Ralph Lauren i lördags. 695 jävla kr! Ångest. Men den är fin. Söt.

Slim Krim sa...

Jag kollar din blogg varje dag! Nu vet jag hur mycket det betyder!

Nä, jag förstår dig. Bloggande är väldigt tråkigt och självcentrerat och typiskt vår moderna, självgoda tid.

This Charming Man sa...

Framför allt tråkigt, tråkigt. Roligare att läsa andras bloggar och tänka att det där kunde jag minsann ha gjort bättre själv.

Pär sa...

Inte så dumt, egentligen. Skriv en top-50-lista över Morrisseys bästa låtar (eller vad det nu var). Lägg ned när det är klart.

Fokus på en grej, sedan klart och nedläggning innan det blir "Jag läste en hemsk grej i Aftonbladet idag"-inlägg. Way to go!

tATu:s version av "How Soon is Now?" är, f ö, bästa Smiths-låten.

Maddie sa...

Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you about a broken link on your site. Please email me back and I would be happy to point them out to you.

Thanks!

Madison
maddie0147@gmail.com