måndag 12 januari 2009

Lee Moses - Time And Place

Dags för ett riktigt hett skivtips. Lee Moses är en i stort sett helt okänd soulsångare som under sin korta, inte särskilt lyckade karriär släppte en platta och några singlar. Endast två bilder på Lee Moses cirkulerar, vilket kanske säger en del. Han föddes i Atlanta 1941 och blev populär på stadens klubbar där han ofta spelade; ibland själv, andra gånger som kompmusiker åt större artister. Lee Moses hade dock större ambitioner än så, och fick 1971 chansen att spela in en fullängdare. Han hade tidigare spelat in ett halvdussin singlar med skiftande ljudkvalitet, men nu var det dags för en riktig skiva. Plattan fick titeln Time And Place och innehöll en blandning av egenkomponerat material och covers, däribland Hey Joe som Jimi Hendrix gjorde känd och Mamas & The Papas California Dreamin'. Någon succé blev skivan aldrig, och redan samma år släpptes Marvin Gayes What's Going On, en mer putsad, slickad skiva som var mer vad publiken ville ha. Lee Moses råa, oputsade sydstatssoul hade inte mycket att hämta i tider då lyssnarna föredrog soul av Marvin Gayes slag i stället. Lee Moses gjorde en singel till och försvann därefter in i glömskan, fram till 2007 då Time And Place återutgavs igen, nu kompletterad med hans singelinspelningar. Skivan kan vara svår att få tag på, det är knappast något man hittar på Ginza. Snäll som jag är bjuder jag därför på en länk nedan där ni kan ladda hem den. Gör det.


Ladda hem här:

http://www.mediafire.com/?bdydhn31yz9




Några smakprov, för tvivlaren:





4 kommentarer:

Daniel Josefsson sa...

Ouff. Svinbra.

This Charming Man sa...

Håll till godo. :)
Förutom ett par onödiga instrumentala spår i början av skivan (bl a en rätt intetsägande cover på Four Tops Reach Out (I'll Be There) så är det en riktigt vass skiva.

Daniel Josefsson sa...

Tack för tipset. "Reach out"-covern är ju svinbra, skön Pulp Fiction-känsla i den.

This Charming Man sa...

Varsågod. Jag har blivit väldigt inspirerad av er klubb/blogg och kan knappt lyssna på något annat. Typiskt autistiska drag. Snöa in på något totalt. Finkammar alla min nummer av Sonic, där hittar man mycket gott. Även den där bloggen jag har längst upp i länkraden är full med massor med bra skit.