onsdag 20 augusti 2008

Dropkick Murphys

Gick på Svennekonsert i går. Det glada, härliga Bostonbandet Dropkick Murphys bjöd upp till pogodans på Stortorget i Malmö. Eftersom jag gillar bandet och konserten var gratis så var det inget att tveka om. Bandets tre första skivor är fullkomligt suveräna punkskivor med mustiga irländska folkmusikinslag. På senare år har mitt intresse för bandet falnat rejält. Har inte ens hört deras senaste skiva, vad den nu heter. Men live är bandet grymt. Såg dem på KB förra sommaren, och de var bättre då. Det här var en nerbantad stadsfestivalsspelning på en timme, där många givna låtar som Skinhead on the MBTA, The Gauntlet, For Boston, Spicy McHaggis Jig m fl saknades. Men en trevlig tisdagskväll blev det, absolut. Folkligt och festligt. Det räcker så ibland.

2 kommentarer:

Anonym sa...

DM är ju guld lajv. Har sett dom både på Warped tour i NYC och på Annexet. Dock så tycker jag att du ska kolla in "The warriors code" som väl är deras näst senaste platta. Riktigt bra - när man är på det humöret (sällan).

This Charming Man sa...

the warriors code lyssnade jag mycket på när den kom. ojämn men med mycket bra. har dock inte lyssnat speciellt aktivt på murphys sen dess.