söndag 13 juli 2008

50. County Fair (Lost Masters Essential vol 1, 1981)

nedräkningen börjar. på plats nummer 50 hittar vi den länge outgivna pärlan county fair. ibland är det obegripligt att vissa låtar inte kom med på de officiella albumen. som den här. skriven redan 1981, inspelad 1983 men utgiven officiellt först 2003 på the essential bruce springsteen. bättre sent än aldrig. county fair har cirkulerat längre än så, bland annat på the lost masters-samlingen, där jag först stötte på den. som mycket annat på the lost masters är det väl lite si och så med ljudkvaliteten, men den duger. och låten är en alldeles underbar liten pärla. en countryfärgad, försiktig halvballad med akustisk gitarr och orgel. springsteen bjuder på en sentimental text om småstadens årliga höjdpunkt.

Every year when summer comes around
They stretch a banner 'cross the main street in town
You can feel somethin's happenin' in the air
Well, from Carol's house up on Telegraph Hill
You can see the lights going up out in Soldiers Field
Getting ready, for the county fair

springsteen fångar känslan perfekt. man kan lukta, känna och se den lilla marknaden framför sig. springsteen kan som få andra beskriva det amerikanska livet - må det vara dess ljusa eller mörka sidor. county fair är mest ljus och härlig. självklart fångar springsteen även en ögonblicksbild av den ljuva sommarromansen.

Now off down the highway there's the last stream of cars
We sit a while in my front yard
With the radio playin' soft and low
I pull Carol close to my heart
And I lean back and stare up at the stars
Oh I wish, I'd never have to let this moment go

en låt som i all sin enkelhet är alldeles förtjusande och en utmärkt start på vår resa genom de i mitt tycke främsta springsteen-låtarna.

lyssna på county fair här:
Boomp3.com

Inga kommentarer: