måndag 14 juli 2008

49. I'm on fire (born in the USA, 1984)

nummer 49 på listan är en betydligt mer välkänd låt. I'm on fire är en av sju framgångsrika singlar från den mångmiljonsäljande born in the USA. under första halvan av born in the USA-turnén spelades låten sporadiskt, men under den senare delen av turnén fick den en mer eller mindre fast plats i setlistan. byggd kring försiktigt trumspel från max weinberg, gitarr och keyboards från roy bittan är det kanske den mest lågmälda låten på born in the USA. texten har anklagats för att vara gubbsjuk, pedofilisk (heter det så? nej, säkert inte) och jag vet inte vad. det är förstås textrader som

Hey little girl is your daddy home
Did he go away and leave you all alone
I got a bad desire
Im on fire

som spelar in. men vem säger att det är en 35-årig man texten handlar om? är det kanske inte så att texten handlar om en tonårig kille i stället? det skulle i så fall förklara ett och annat. det må vara hur det vill med den saken, I'm on fire är en ljuv, feberhet ballad och självskriven på den här listans fyrtionionde plats.

videon till låten finns här och i en version från amnesty-galan i argentina 1988 samt från ullevi 2008.

3 kommentarer:

Daniel Josefsson sa...

Embedda Youtube-klippen i stället, vetja. Klicka på länkar är ju såååå 2007. Finns ju en kodsträng på varje Youtube-film som heter "Embed", kopiera bara den och klistra in i fönstret där du skriver texten.

Daniel Josefsson sa...

Och sluta omedelbart att skriva med små bokstäver i början på meningarna. Det här är en blogg - ingen jävla fjortischat.

This Charming Man sa...

det gjorde jag ju innan. varför gjorde jag inte det nu? det kan man fråga sig, det kan man. men små bokstäver har jag kört med länge. svårt att vänja sig av vid.